Tuesday, May 12, 2009

Asrama vs Taman Ternakan Haiwan..

Bismillahirahmanirahim..Assalamualaikum sahabat-sahabat pendidik anak bangsa..
Anda tahu tentang kes pencerobohan??Bagi anda yang berada di blok A,B,C dan D pastinya agak musykil dengan tajuk entri ini. Tapi bagi penghuni di blok E pasti telah sedia maklum dengan perkara ini. Hal ini kerana 'pencerobohan' beberapa ekor lembu ke kawasan asrama blok E. Sabarla...Sudahlah masalah kucing-kucing terbiar serta anjing liar masuk ke kawasan asrama belum selesai..hari ini lembu pula datang menceroboh..Sabar itu separuh daripada iman...

Kejadian yang dilaporkan berlaku pada pukul 4.30 petang itu menimbulkan kekecohan bagi sebahagian penghuni yang meletakkan kenderaan di kawasan 'parking' blok E. Mana tidaknya...Lembu-lembu berkenaan telah mendermakan BAJA PERCUMA ke tayar kenderaan mereka. Sabarla,kakak-kakak. Itu dugaan namanya..

Nyaris-nyaris kemalangan berlaku di kawasan hadapan blok E apabila kenderaan yang keluar masuk hampir terlanggar lembu-lembu berkenaan. Semoga masalah pencerobohan haiwan seperti ini tidak berlaku lagi. Jadi, mohon kerjasama kepada penghuni blok khususnya AJK di blok masing-masing membuat laporan bertulis sekiranya kejadian seperti ini berlaku lagi..Harap maklum..

Untuk tatapan anda, lihatlah 'penceroboh-penceroboh' asrama kolej kediaman kita. Bolehlah membuat laporan di pejabat HEP yang berdekatan. ^_^2 comments:

faqhrule said...

hehe ada lembu?
tambat je tepi garaj tu..
hehehe

cAtReeZ said...

cik LEM ni dtg cr kte r...
dia rndu kat kte kot...
wuakakakakaka